Odlikuje se po značilni koničasti obliki glave in intenzivni rdeče-vijolični barvi listov. Ta barva je posledica prisotnosti antocianinov, ki so močni antioksidanti.
- Listi bogati z antioksidanti.
- Vsestranko uporabno zelje v kulinariki.
- Zdrav in barvit krožnik.
Listi so običajno mehkejši in nežnejši od navadnega okroglega rdečega zelja, z manj izrazitimi žilami. Okus je rahlo sladek in manj oster kot pri okroglem rdečem zelju. Zaradi svoje nežne teksture in blagega okusa je rdeče koničasto zelje vsestransko živilo v kuhinji. Uporablja se lahko na različne načine:
Sveže: Najpogosteje se uporablja sveže v solatah, kjer prispeva barvo, hrustljavost in blag okus. Odličen je v kombinaciji z jabolki, korenjem, orehi in različnimi prelivi.
Kuhano: Lahko se ga duši, kuha ali peče kot prilogo k mesnim jedem, kot so pečenice, svinjina ali divjačina. Pri kuhanju lahko nekoliko izgubi svojo intenzivno barvo.
Kisano: Primerno je tudi za kisanje, kjer ohrani svojo barvo in razvije značilen kiselkast okus. Kisano rdeče zelje je priljubljena priloga k različnim jedem.
V enolončnicah in juhah: Dodaja se enolončnicam in juhah za barvo, okus in hranilno vrednost.
Nadev: Uporablja se lahko kot nadev za zavitke, sarme in druge jedi.
Okras: Zaradi svoje živahne barve se lahko uporablja tudi kot okras pri različnih jedeh.
Za ta izdelek ni tehničnih podatkov.