Politika zasebnosti

Kakšne podatke zbiramo?

Spletninakupi.si zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Spletninakupi.si. Spletninakupi.si ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Spletninakupi.si lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam uporabljenih PIŠKOTKOV. 

Način in namen obdelave osebnih podatkov 

Z uporabo spletnega mesta Spletninakupi.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

Spletninakupi.si kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih Spletninakupi.si v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam. 
 

Prijava na e-novice:


Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Spletninakupi.si do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Spletninakupi.si nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice Spletninakupi.si zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum. 

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s tem je do preklica prijavljen na e-novice Spletninakupi.si. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Spletninakupi.si se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Spletninakupi.si pošilja preko spletne aplikacije MailChimp. 

 

Nakupovanje


V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Spletninakupi.si vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila.


Navodila za sklenitev pogodbe

 

 

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Pogodba oziroma naročilo je poslano kupcu na elektronski poštni naslov, ki ga je kupec vpisal. Hranimo jih v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupci lahko zahtevajo kopijo preko našega kontaknega naslova: [email protected]. Za kopije pogodb (računov, dobavnic), ki so starejše od dveh let, lahko zaračunamo strošek izdaje.

 

Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe

1. Dodajanje izdelka v košarico

Ko najdete želeni izdelek in bi želeli opraviti nakup po izpisani ceni, izberite količino in kliknite gumb V košarico.

2. Pregled in urejanje košarice

Če bi želeli še kaj dodati, lahko nadaljujete z nakupom preko iskanja izdelkov, kjer boste ponovili prvi korak in se bodo novi izdelki dodajali v košarico. 

Ko imate vse izdelke izbrane z gumbom V košarico, imate v košarici možnost spremembe količin, ki jih spreminjate s poljem za izbiro količine ali odstranite z rdečim gumbom Odstrani.

S klikom na gumb Na zaključek naročila in nadaljujete na strani Podatki za račun.

3. Podatki za račun

Tu vnesete svoje podatke in podatke o načinu plačila in naslovu dostave.

Nato izberete možnost obveščanja o naših novicah.

Za dokončanje naročila se morate strinjati z oddajo naročila z obveznostjo plačila in s Pogoji poslovanja. Potrjujete tudi, da ste seznanjeni s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

4. Oddaja naročila

S klikom na gumb Oddaj naročilo zaključite vaš nakup. Po zaključenem nakupu se vam prikaže zahvalna stran ter povzetek nakupa.

 


Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Spletninakupi.si posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Spletninakupi.si. 


Pravice uporabnika 

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu Spletninakupi.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov [email protected].

Kako zagotavljamo varnost podatkov 

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh Spletninakupi.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Spletninakupi.si varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Spletninakupi.si pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

Spletninakupi.si za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke. Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Spletninakupi.si jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: 
- hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo; 
- družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …); 
- marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki) 
- podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.) 
- vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; 
- pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo. 

Privolitev 

Z uporabo spletnega mesta Spletninakupi.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

Povezava z družbenimi omrežji 

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani Spletninakupi.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Spletninakupi.si na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Spletninakupi.si. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost. 


Upravljavec osebnih podatkov je: SPLETNI NAKUPI, d. o. o.. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na[email protected].

 


4. Naročila
Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini Spletninakupi.si sklenjena v trenutku, ko Spletninakupi.si trgovec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Novo naročilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovca kot za kupca. To elektronsko sporočilo ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je trgovec prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. 

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Spletninakupi.si. 

6. Reševanje sporov

Morebitni potrošniški spori se rešujejo sporazumno, v kolikor takšna rešitev ni mogoča, je za spore pristojno okrajno sodišče v Ljubljani.

Skladno z zakonskimi normativi Spletninakupi.si ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletninakupi.si pa na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

 

V primeru pritožbe glede posameznega izdelka je uporabniku na voljo obrazec, namenjen reklamaciji izdelka. Obrazec za reklamacijo izdelka uporabnik lahko odda neposredno preko spletne strani https://www.spletninakupi.si ali preko e-pošte: [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Če ponudnik ne ugodi uporabnikovi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe ter seznani glede možnosti nadaljnjega reševanja spora.