Pogoji uporabe

Pred nakupom kupec v aplikaciji izjavlja, da je prebral te Splošne pogoje in jih sprejema. Splošni pogoji bodo v procesu potrjevanja naročila dostavljeni kupcu kot priloga paketu oziroma kot priloga v elektronskem sporočilu, s katerim se potrjuje sklenitev nakupne pogodbe.

Ti Splošni pogoji so v vsakem trenutku dostopni uporabnikom storitev na način, da je omogočeno njihovo shranjevanje, ponovna uporaba in reproduciranje. 

Vsebina spletnih strani Spletninakupi.si ter vseh njenih različic je last podjetja Spletninakupi.si (v nadaljevanju: Spletninakupi.si): 

SPLETNI NAKUPI, d. o. o.
Križ 71a 
1218 Komenda, Slovenija 
E-mail: [email protected] 

Matična številka: 9529012000
Davčna številka: SI10263446 

Z uporabo spletnih strani Spletninakupi.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Spletninakupi.si in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini Spletninakupi.si. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Spletninakupi.si si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh Spletninakupi.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. V primeru spremembe cene in drugih splošnih pogojev med postopkom naročila, Spletninakupi.si obvesti uporabnike o spremembah in jim omogoča odstop od pogodbe. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče. 

 

Spletninakupi.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja,kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 


1. Omejitev odgovornosti
Spletninakupi.si ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani Spletninakupi.si in vanje vključenih vsebin. Ker se rok dobave, cene ali lastnosti artiklov hitro spreminjajo, Spletninakupi.si d.d včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh, se pa po najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov. V primeru spremembe cene in drugih splošnih pogojev bo Spletninakupi.si o tem obvestil kupca ter mu omogočil odstop od pogodbe.

Po 43.č členu ZVPot ima kupec pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko kupca bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena ZEPT. V primeru odstopa od pogodbe kupec krije stroške vračila blaga. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je to v skladu s petim odstavkom 43.č člena ZVPot ali po potrebi o okoliščinah, v katerih kupec izgubi pravico do odstopa od pogodbe. 

1. o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;

2. o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;

3. o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;

4. o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

5. o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;

6. o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;

7. o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;

8. o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;

9. o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;

10. sklenjenih na javnih dražbah;

11. pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;

12. o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;

13. o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Kupec, ki je blago kupil preko Spletninakupi.si, je upravičen odstopiti od pogodbe v največ 14-tih dnevih po prejetju blaga. V enakem roku mora o odstopu obvestiti Spletninakupi.si ter prejeto blago nemudoma oziroma najpozneje v 30 dneh od odstopa vrniti Spletninakupi.si v stanju, kakršnega je prejel. V primeru, da je vračilo blaga upravičeno, dobi kupec plačan znesek (brez poštnine) povrnjen v največ 14 dnevih od prevzema blaga. Kupcu se vrne kupni znesek z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva, ki je potrjen tip plačilnih sredstev trgovine.

 

Kupec  ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Spletninakupi.si v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Spletninakupi.si nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga v skladu z ZVPot. 

 

Spletninakupi.si se vseskozi trudi, da spremembe na spletnem mestu potekajo brezhibno, a se kljub temu lahko kdaj zgodi, da se pojavi kakšna napaka, pri čemer pa se Spletninakupi.si zavezuje, da jo ob odkritju odpravi v najkrajšem možnem času. Kupec lahko trgovino Spletninakupi.si na napako opozori s klicem ali elektronskim sporočilom.

 

V primeru odstopa od pogodbe in vračila blaga mora kupec prodajalcu izpolniti obrazec za vračilo blaga. Izpolnjen obrazec in skeniran originalni račun mora kupec poslati na naslednji elektronski naslov: [email protected]. Obrazec za vračilo blaga je objavljen in dostopen na spletni strani Spletninakupi.si. Po oddaji navedenih podatkov mora kupec v roku 30 dni vrniti izdelke.

Pogoj za vračilo blaga je, da kupec ne poškoduje blaga namerno. Prevzem pošiljke v primeru vračila blaga krije Spletninakupi.si.

Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini Spletninakupi.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej "Vračila"). V spletni trgovini Spletninakupi.si je opravljanje nakupa namenjeno izključno fizičnim osebam. 
 


Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

2. Omejena pravica uporabe 
Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani Spletninakupi.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Spletninakupi.si prepovedana. 

3. Pravilnik o zasebnosti

 

Politika zasebnosti

Kakšne podatke zbiramo?

Spletninakupi.si zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Spletninakupi.si. Spletninakupi.si ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Spletninakupi.si lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam uporabljenih PIŠKOTKOV. 

Način in namen obdelave osebnih podatkov 

Z uporabo spletnega mesta Spletninakupi.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

Spletninakupi.si kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih Spletninakupi.si v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam. 
 

Prijava na e-novice:


Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Spletninakupi.si do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Spletninakupi.si nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice Spletninakupi.si zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum. 

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s tem je do preklica prijavljen na e-novice Spletninakupi.si. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Spletninakupi.si se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Spletninakupi.si pošilja preko spletne aplikacije MailChimp. 

 

Nakupovanje


V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Spletninakupi.si vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila.


Navodila za sklenitev pogodbe

 

 

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Pogodba oziroma naročilo je poslano kupcu na elektronski poštni naslov, ki ga je kupec vpisal. Hranimo jih v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupci lahko zahtevajo kopijo preko našega kontaknega naslova: [email protected]. Za kopije pogodb (računov, dobavnic), ki so starejše od dveh let, lahko zaračunamo strošek izdaje.

 

Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe

1. Dodajanje izdelka v košarico

Ko najdete želeni izdelek in bi želeli opraviti nakup po izpisani ceni, izberite količino in kliknite gumb V košarico.

2. Pregled in urejanje košarice

Če bi želeli še kaj dodati, lahko nadaljujete z nakupom preko iskanja izdelkov, kjer boste ponovili prvi korak in se bodo novi izdelki dodajali v košarico. 

Ko imate vse izdelke izbrane z gumbom V košarico, imate v košarici možnost spremembe količin, ki jih spreminjate s poljem za izbiro količine ali odstranite z rdečim gumbom Odstrani.

S klikom na gumb Na zaključek naročila in nadaljujete na strani Podatki za račun.

3. Podatki za račun

Tu vnesete svoje podatke in podatke o načinu plačila in naslovu dostave.

Nato izberete možnost obveščanja o naših novicah.

Za dokončanje naročila se morate strinjati z oddajo naročila z obveznostjo plačila in s Pogoji poslovanja. Potrjujete tudi, da ste seznanjeni s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

4. Oddaja naročila

S klikom na gumb Oddaj naročilo zaključite vaš nakup. Po zaključenem nakupu se vam prikaže zahvalna stran ter povzetek nakupa.

 


Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Spletninakupi.si posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Spletninakupi.si. 


Pravice uporabnika 

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu Spletninakupi.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov [email protected].

Kako zagotavljamo varnost podatkov 

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh Spletninakupi.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Spletninakupi.si varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Spletninakupi.si pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

Spletninakupi.si za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke. Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Spletninakupi.si jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: 
- hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo; 
- družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …); 
- marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki) 
- podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.) 
- vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; 
- pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo. 

Privolitev 

Z uporabo spletnega mesta Spletninakupi.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

Povezava z družbenimi omrežji 

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani Spletninakupi.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Spletninakupi.si na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Spletninakupi.si. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost. 


Upravljavec osebnih podatkov je: SPLETNI NAKUPI, d. o. o.. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na[email protected].

 


4. Naročila
Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini Spletninakupi.si sklenjena v trenutku, ko Spletninakupi.si trgovec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Novo naročilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovca kot za kupca. To elektronsko sporočilo ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je trgovec prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. 

Včasih se zgodi, da poide zaloga naročenega artikla - v tem primeru vas obvestimo in prekličemo naročilo brez obveznosti.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Spletninakupi.si. 

6. Reševanje sporov

Morebitni potrošniški spori se rešujejo sporazumno, v kolikor takšna rešitev ni mogoča, je za spore pristojno okrajno sodišče v Ljubljani.

Skladno z zakonskimi normativi Spletninakupi.si ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletninakupi.si pa na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

 


5. Dostava

Za nas dostavlja Pošta Slovenije, GLS ali DPD. Cena pošiljanja s plačilom po predračunu in kreditnimi karticami znaša 5,99 eur. Plačilo po povzetju se obračuna z dodatno provizijo 1 eur. Dobavni rok naročenega blaga je 7 - 10 delovnih dni.

Za izdelke, katere se pošljejo iz tujine se poštnina obračuna po ceniku dostavne službe za pošiljke iz tujine. Obračuna se tudi glede na težo in velikost izdelka.

Za pakete težje od 20kg ter večjih velikosti, potrebe po avtodvigalu... si pridržujemo pravico spremembe cene dostave. O višji ceni dostave se obvesti stranko naknadno ter se ji ponudi doplačilo višje dostave - v kolikor le to zavrne se naročilo stornira.

Osebni prevzem NI možen, saj ne držimo zaloge izdelkov ampak le te pridejo direktno od dobavitelja.

Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije.

V primeru pritožbe glede posameznega izdelka je uporabniku na voljo obrazec, namenjen reklamaciji izdelka. Obrazec za reklamacijo izdelka uporabnik lahko odda neposredno preko spletne strani https://www.spletninakupi.si ali preko e-pošte: [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Če ponudnik ne ugodi uporabnikovi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe ter seznani glede možnosti nadaljnjega reševanja spora.Obvestilo o izdaji računa