PTUJSKA ČEBULA je najbolj znana slovenska avtohtona sorta. Ima geografsko zaščito pod imenom »Ptujski lük«. Dolga desetletja so jo gojili na Ptujskem polju, ki je znano po suhem, vročem poletnem vremenu. Zato dobro prenaša sušo. Čebula je ploščato okrogla, luskolisti so rjavi, rahlo rožnati, meso pa belo z rdečkastim nadihom. Pri kuhanju hitro razpade, zato je nepogrešljiva pri pripravi čebulnih jedi. Se dobro skladišči. Sorta ne prenaša pretiranega gnojenja, posebej ne mara gnojenja z mineralnim, lahko topnim oz. umetnim dušikom, ne mara pa tudi gnojenja s hlevskim gnojem in drugimi organskimi gnojili. Okus je oster in močan, ki ga začutimo tudi med ostalo zelenjavo. Do izraza pride v svežih solatah, neprekosljiva pa je pri kuhanju. Sadimo jo od februarja do maja ali pa v septembru. Pridelek pobiramo od julija do septembra.
- kalibraža: 12/21
- teža: 500gr
Za ta izdelek ni tehničnih podatkov.