Srednje visoka sorta (do 60cm) graha s temno zelenimi srednje dolgimi stroki. Podpiramo ga z vejicami, ali pa ga damo k mreži za grah (lahko na obe strani mreže). Če želimo grah spodbirati za mlad grah, ga moramo sejati dovolj redko - eno zrno na 10 cm, sicer ga sejemo po eno zrno na 5 cm. Grah za zrnje lahko obdelujemo in obiramo na dan za cvet ali plod glede na setveni priročnik. Če želimo sveže zrnje, ga obiramo na dan za cvet in s tem spodbujamo novo cvetenje, zato imamo na rastlini vedno znova nov pridelek. Ce pa želimo suho zrnje, ga obiramo na dan za plod, s tem spodbujamo zorenje in pa rastlina v tem primeru tvori debelo zrnje. Na dan za list pa odsvetujemo kakršnokoli obiranje ali obdelavo graha, saj s tem pospešujemo razvoj glivic, kar se kasneje izkaže v obliki bolezni. Grah lahko sejemo že zgodaj spomladi (marec), saj dobro prenese mraz. Možna je setev tudi v jeseni (september, oktober), ob čimer se pridelek pobira zgodaj spomladi. Pri grahu so užitni in tudi zelo okusni tudi listi, ki jih pripravimo enako, kot zeleno solato.
Za ta izdelek ni tehničnih podatkov.